“Slow” fotográfia

arrow-down

A fotózásban a munkához és fotóalanyaimhoz való kapcsolódásomat így írnám le: „slow” fotográfia. A „slow life” (angolul: lassú élet) filozófia alapja a minőségi élet, átélt pillanatok, tudatosság, őszinteség, közösség. Ez a bejegyzés arról szól, mit jelent számomra a „slow” fotográfia.

A fotózást sokszor egy gyors, pörgős folyamatnak látjuk kívülről. Egyrészt ma már természetes, hogy a mobiltelefonjával mindenki minden pillanatot rögzíteni tud, ugyanakkor professzionális fotózás esetén a fotóalanyok sokszor izgulnak, hogy a rendelkezésre álló szűk idő alatt hogyan lesznek képesek legjobb énjüket mutatni a képeken. Vallom, hogy a kevesebb több és a jó munkához türelem és idő kell, ezért ügyfeleimet nem sürgetem, hanem a fotózási folyamat előtt és közben segítem őket. Kérdéseikre nyitottan válaszolok, és igyekszem a fotózást élménnyé tenni mindkettőnk számára. A fotózás során ügyfelemre összpontosítok, fontos számomra, hogy tudatosan fotózzak és komponáljam képeimet. Ez hozzásegít ahhoz, hogy sikerüljön egy pillanatnyi képben megragadni ügyfeleim személyiségét, egyben saját magamnak is lehetőséget teremt a pillanat átélésére, önreflekcióra, fejlődésre, növekedésre.

Munkámban a harmóniára törekszem: ez jellemzi mind az ügyfeleimmel való együttműködési folyamatot, mind az elkészült fotókat. Fotóalanyaimat természetesen, őszintén ábrázolom, olyan formában, hogy a fotók segítsék őket céljaik elérésében: legyen az emlékteremtés vagy professzionális előmenetel.

A felkéréseket megtiszteltetésnek veszem, ügyfeleimet partnernek tekintem, ezért mindig fontos az igények előzetes egyeztetése, ötletek megosztása, és a korrekt tájékoztatás.

Ha úgy gondolod, felkérnél a projekted megfotózására, örömmel várom megkerésedet!

© 2022 Pálfi Henriett
Minden jog fenntartva.